John Smedemark - Vejle

Kranio-Sakral Terapi - Biodynamics KST - Stillness Touch

Kranio Sakral Terapi

Kranio-Sakral terapi

Navnet Kranio-Sakral terapi kommer af ordene:

Kranio = kraniets knogler
Sacral = korsbenet i bækkenet, der på latin hedder sacrum
Terapi, som i denne sammenhæng står for behandling


I praksis arbejdes der både med knogler, bindevæv og væsker.

Hjernen og rygmarven udgør tilsammen centralnervesystemet, som ligger og flyder i en væske, som kaldes for CFS -Cerebrospinalvæsken. Denne hjernevæsken ligger godt beskyttet af membraner, kranieknogler og rygsøjlen.

Kroppen har sin hjerterytme og sin vejrtrækningsrytme, som alle kender. Men kroppen har også en mere subtil rytme kaldet kranierytmen, som skaber et flow i cerebrospinalvæsken, og som sikrer optimal funktion af vores nervesystem.

Skader i Kranio-Sakralsystemet kan medføre nedsat flow og dermed føre til ubalancer i nervesystemet og kan således være årsag til en lang række fysiske såvel som psykiske problemer. Skader kan opstå gennem hele livet – fra fødslen, hvor barnets kranie bliver trykket, til slag på hoved og haleben ved fald, tandretning og tænder der bliver fjernet og meget andet, der alt sammen kan forårsage ubalancer i vores Kranio-Sakrale system.

Det optimale flow for den enkelte kan reetableres og støttes gennem Kranio-Sakral terapi, hvor behandleren arbejder med helt lette greb og tryk forskellige steder på kroppen. Dels på selve kraniet, men også langs rygsøjlen og på bækkenet. Selv behandling på fødder og ankler, kan påvirke kranierytmen.

Kranio-Sakral Terapi er en blid, behagelig og bemærkelsesværdig behandling.

Behandleren synes næsten ikke at berøre klienten, og alligevel tager kroppen imod med åbne arme - lukker behandlingen indenfor. Det er som om kroppen kan mærke, at den her kan hente en helt ekstraordinær støtte og ro.

Nervesystemet er Kranio-sakral terapiens domæne - det er her, at den for alvor har noget ganske enestående at tilbyde. De forskellige dele af nervesystemet kræver forskellige tilgange.

Kranio-sakral terapi er specialdesignet til at optimere de enkelte dele, og derved skabe bedre omstændigheder for hele kroppen, hvis velbefindende er uløseligt forbundet til
nervesystemet.

Hvad kan vi hjælpe med?

 • Led- og muskelsmerter
 • Hovedpine & migræne
 • Nakke/Piskesmæld"
 • Manglende energi, depression & angst
 • Stress - fysisk og psykisk
 • Piskesmæld og hjernerystelse
 • Ar & arvæv
 • Hold i nakken/ryggen, stiv nakke/ryg
 • Iskias-smerter og bækkenproblematikker
 • Skuldersmerter & frossen skulder
 • Idrætsskader
 • Musearm & Golf/tennisalbue
 • Hormonelle ubalancer, herunder menstruationssmerter
 • Kæbespændinger og problemer med bidefunktion/tandstilling
 • Indlærings-, hukommelses- og koncentrationsbesvær
 • Svimmelhed og tinnitus
 • Uro og søvnbesvær
 • Mave- og fordøjelsesproblemer
 • Uforløste chok og traumer i kroppen
BIODYNAMIC CRANIAL TOUCH
 
Be Still and Know I Am
... ordene er graveret ind i gravstenen på grundlæggeren af den ​​
osteopatiske Kranie-Sakral Terapi.
Dr. William Garner Sutherland og hans kone Adah Strand Sutherland.
Da Dr. Sutherland opdagede den biodynamiske touch, var den ikke kortlagt og kun en lille flok af han nærmeste, fik indsigt i denne behandlingsform. Dr. Sutherland arbejde kan ikke læres ved at læse en bog, den skal opleves, overføres via mund til mund og gennem kontakten til klienten, og kun herved vil man selv opdage den i sine hænder.
Kun de nærmeste, af dem som studerede hans arbejde, blev indviet i hans opdagelse.
Efter Dr. Sutherlands død udviklede Dr. Rollin Becker videre på denne opdagelse og hans forbindelse til Kashmir Shaivism (non-dualistisk filosofi) satte også sit præg på hans rejse og udvikling.
I dag arbejder vi elegant videre med Dr. Rollin Becker og de definitioner som er udformet af
Dr. James Jealous.
Ikke minst af dette store arbejde som Charles Ridley, forfatter af bogen STILNESS:
Biodynamic Cranial Practice and the Evolution of Consciousness. 
Denne biodynamiske tilgang som er kortlagt af Charles Ridley og som undervises i over hele verden, har en tydelig linje, som peger helt tilbage til Dr. Sutherland og hans kone Adah.
I dag drives Charles’s Stilness skole af Giorgia Milne (https://www.touchofpresence.com/), som stadivæk underviser og viderfører, denne fantastiske Biodynamiske tilgang til Kranio Sakral Terapien.
Det sidste år har jeg selv været med på sidelinjen som assistent. Det er en rejse, som forandrer ens tilgang til at behandle klienter, fordi den ikke tager udgangspunkt i symptomer.
I den Biodynamiske tilgang, som vi underviser i har vi udskiftet Terapien med Touch.
Kontakten til klienten, tager udgangspunkt i, som Dr. Sutherland lærte sine elever, at der i kroppen ligger en iboende behandlingsplan, som er klar, når vi er klar.
Behandlingen sker på flere planer i kroppen og den tager klienten med tilbage til embryologien, som er skabelsen af fosteret. Vi skal huske, at kroppen har en bevidsthed og en intelligent, som ud af to celler skaber kroppen. På et tidspunkt i denne udvikling, deler cellerne sig i tre kimblade (ektoderm, mesoderm og entoderm) og begynder at folde sig sammen, den ene bliver til vores tarmsystem, den anden til knogler og musklerne, og den tredje er nervesystemet og huden (Kort fortalt). Det som vi skal huske, er at kroppen, altså mig selv, skaber dette ud af de samme stamceller, og helt uden hjælp af hjernen.
Et af de første organer vi skaber, er hjertet og der starter en puls, som ligger i kroppen midterlinje.
Når vi i stilheden, Stilness Touch, tager kontakt til denne puls (sinus-knuden) i os selv og sammen med klienten, dykker vi ned i denne bevidsthed og intelligent, som ligger i vores celler. Kroppen husker dens egen skabelse og den iboende behandlingsplan går igang.
Vi har fokus på klientens egen udvikling. Kontakten til denne intelligent som ligger i kroppen mærkes i kontakten mellem klienten og behandleren. I selve kontakten udviskes selve forholdet mellem klient og behandler. Kroppens bevidsthed tager over og selv om vi ikke har udgangspunkt i de symptomer klienten kommer med, vil kroppen begynde at rette dem.
Alt dette sker når vi har modet til at dykke ned i vores indre og ned i denne skønne dynamiske kontakt som Stilness.
John Smedemark 

Piskesmæld  - Nakke og Hjernerystelse

 

Uanset hvad for hovedskader man har, er Kranio Sakral Terapien, og Biodynamisk KST, noget af det mest effektive.

Jeg har i mange år behandlet, nakke, og piskesmæld med kranio Sakral, og organmassage.

Og mine klienter har haft meget stor effekt af det.

Piskesmæld kan have flere årsager – den mest kendte er trafikulykker. Ved f.eks. påkørsel udsættes nakken for stor belastning på grund af hovedets voldsomme bevægelser. Disse pludselige bevægelser påvirker knogler, muskler og bindevæv omkring det vigtige led mellem kraniet og 1. nakkehvirvel. Andre årsager til piskesmæld kan være fald, slag, fødselsskader og kraftige skub og ryk.

Symptomerne ved piskesmæld er mangeartede, men blandt de hyppigste er Nakkesmerter, Hovedpine, Svimmelhed, Synsforstyrrelser, Føleforstyrrelser, Træthed, Søvnbesvær, Kæbesmerter, Koncentrations- og Hukommelsesbesvær, Indlæringsvanskeligheder, Tinnitus, Støjsensibilitet, Balancebesvær, Stivhed m.m.

Kranio-Sakral Terapi arbejder meget blidt med piskesmæld. Denne nænsomme tilgang gør, at kroppen ikke føler sig yderligere truet ( kroppen oplever piskesmældet som en konstant trussel ). Respekten for kroppens nuværende tilstand er helt central ved behandling af piskesmæld – ved behandling i det hele taget! De enkelte teknikker varierer fra behandling til behandling, men generelt vil fokus være på leddet mellem kraniets og 1. nakkehvirvel, bestemte halsmuskler, rygsøjlen og ganen. Afspændes og re-balanceres disse kerne-områder, vil det ofte føre til en markant forbedring. Hele systemet vil kunne slippe ud af den konstante spændingstilstand, og således være i stand til at vende tilbage til mere bevægelighed og frihed.

BIODYNAMIC CRANIAL TOUCH

Be Still and Know I Am

 

...words etched on the grave markers of the founder of Osteopathy in the Cranial Field Dr. William Garner Sutherland and his wife Adah Strand Sutherland.

 

Dr. Sutherland transmitted biodynamics orally to a close inner circle of students. After Dr. Sutherland's death, Dr. Rollin Becker kept the flame alive and evolved it through his writings adding influences from his connection to Kashmir Shaivism. Today, we bask in elegant articulations and precise definitions of biodynamics crafted by Dr. James Jealous.

 

Our work honors this lineage and continues with the contribution made by Charles Ridley, author of  STILLNESS: Biodynamic Cranial Practice and the Evolution of Consciousness. The biodynamics we teach is an evolutionary model, not a treatment model. “Treatment happens” on multiple levels at the same time as part of an evolutionary impulse or intelligence. Cranial enfoldments are understood as non-separate expressions of an evolving and embodied conscious Whole. The Power inside the Forces of embryogenesis - The Love that emanates out of Dynamic Stillness – is in non-separate consort with/in/as this consciousness. We abide at the threshold of this mysterious “relationship” and the question: "What is Body?"

TOUCH OF PRESENCE® School v. Giorgia Milne:

MENTOR COURSUS

Søren Manscher - Horsens

Osteopati - Fysioterapi

Osteopati

Osteopati har sin oprindelse i USA og har de senere år vundet stadig større og større indpas i Danmark.

Osteopati kaldes også manuel medicin, er en medicinsk videnskab, som søger at genskabe menneskets korrekte biomekaniske funktion gennem manuel behandling.

I Osteopati undersøger og behandler vi udfra hvordan din krop er opbygget anatomisk og biomekanisk.
I Osteopati ser vi på din krop som en helhed og at den derfor skal betragtes og behandles som sådan.
I Osteopati forudsættes at en normalt fungerende og frit bevægelige krop kan heale/helbrede sig selv. Og at din krops opbygning og funktion er gensidigt afhængige af hinanden.

I Osteopati har vi specialiseret os i at se på, hvordan forskellige systemer og dele af kroppen arbejder og påvirker hinanden. Derfor vil du opdage, at når du får Osteopati behandling undgår du den traditionel symptombehandling.


I Osteopati undersøger og behandler vi i primært 3 af kroppens mange systemer:

 • Bevæge Apparatet  (Muskler, sener, bindevæv, led og nerver)
 • Organ Systemerne (Organer, bindevævshinder)
 • Det Kranio-Sakrale System (Kraniets ledforbindelser, hjernehinder, og korsben)


Der findes et væld af teknikker indenfor Osteopati, fra meget bløde tryk og træk , til mere ”hårde” teknikker som manipulation.

Søren har læst Osteopati i 5 år på IAO ( School of International Association of Osteopathie)


Du kan læse mere om Osteopati under ”histiorien bag ”her på hjemmesiden

Fysioterapi


I 1999 blev Søren Manscher autoriseret Fysioterapeut, og tilbyder med flere års erfaringer fra klinikarbejde, fysioterapi uden overenskomst med sygesikringen
 

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapiens fokus er mennesket i bevægelse,
 bevægelse som problem og bevægelse som mulighed og virkemiddel


Fysioterapi er et selvstændigt teoretisk og praktisk sundhedsfag.
Det videnskabelige grundlag for fysioterapi er sundhedsvidenskab, naturvidenskab, bevægelsesvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora.
For fysioterapeuter er udgangspunktet, at kroppen skal fungere bedst muligt hele livet.
I kroppen foregår bevægelse på mange planer. Lige fra væskernes bevægelse over cellemembraner, over det enkelte leds eller muskels bevægelse, til komplekse bevægelses funktioner hvor hjernecentre, nerver, muskler og led skal fungerer som en enhed. I fysioterapi arbejdes på alle disse niveauer af bevægelser.
I Fysioterapi betragtes kroppen, som en del af det hele menneske, hvor krop og psyke hænger tæt sammen.


 

Hvem har brug for fysioterapi

Spændinger i skuldre og nakke af at sidde for længe ved computeren?
Smerter i knæet efter en fodboldkamp? Ondt i ryggen af at løfte tunge flyttekasser?
De fleste har mærket, at det ikke er ligegyldigt, hvordan vi behandler vores egen krop.
For nogle mennesker slider daglige uhensigtsmæssige bevægelser og arbejdsstillinger så meget på kroppen, at der opstår alvorlige skader, som kræver professionel hjælp.
Andre er uheldige at komme akut til skade ved for eksempel sport og ulykker og har brug for genoptræning. Det er blot nogle af de situationer, hvor fysioterapi kan hjælpe mennesker videre.

 

Fysioterapi i praksis

I Klinik for ManuelBehandling arbejder Søren med fysioterapi, som et unikt udgangspunkt til gennem øvelser og træning, at motiverer og give den enkelte hjælp til selvhjælp.
Med udgangspunkt i Mc-kenzie, træningsterapi og stabilitetstræning, udformes træningsprogrammer, der er skræddersyet til den dine problemstilling.

Senetens Behandling

I 2004 blev Søren uddannet Senetens Behandler fra Eilbygaard

Sene-ten referer til små TEN-formede sanselegemer, som sidder i alle kroppens sener. Senetensbehandling tager udgangspunkt i tryk på disse små følelegemer hvorved en gammel kendt refleksmekanisme(den antimyotatiske refleks) bliver udløst.

Den Antimyotatiske reflek fungerer som et led i styringen og koordinering af vores bevægelser i kroppen, og virker ved tryk- og strækpåvirkning i overgangen mellem muskler og sener. Hvor den myotatiske refleks får musklen til at spænde op, får den antimyotatiske refleks musklen til at slappe af.

Det specielle ved senetens behandling er altså at når senen modtager et udefra kommende tryk under behandlingen, udløser nervesystemet en besked, som får den tilhæftende muskel til at slappe af.

Når musklen afspændes opstår der en ændret trækkraft på vores led og knogler og dette har afgørende betydning for følelsen af velvære i ryg, ben og arme.

Læs mere på
www.eilbygaard.dk

Søren bruger teknikkerne fra senetensbehandling som en intergreret del af sin behandling, som forebyggende i virksomheds aftaler og som selvstændig behandlingsform